72-річниці визволення Кам’янця-Подільського присвячено

Новини факультету

26 березня 1944 року внаслідок Проскурівсько-Чернівецької наступальної операції військ Червоної армії було звільнено Кам’янець-Подільський. Цій події було присвячено ряд заходів, які проведено на історичному факультеті.

25 березня студенти I-IV курсів спеціальності “Політологія” відвідали могилу загиблих воїнів Другої Світової війни, де брали участь у мітингу-реквіємі та покладанні квітів до пам’ятника. А студенти ІІІ курсу спеціальності “Історія” та III-IV курсів спеціальності “Політологія” зустрілися з ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником Іваном Єгоровичем Кошелєвим і ветераном Збройних Сил України, підполковником у відставці Дмитром Марковичем Матусом. Перед присутніми студентами та викладачами виступили декан факультету, доцент  В. Дубінський, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Т. Білецька й гості факультету. Полковник І.Є. Кошелєв також презентував свою останню книгу “Щитом і мечем”, видану в 2015 році у видавництві “Рута”. Це збірка спогадів про різні етапи життя та діяльності ветерана, в тому числі події Другої Світової війни, а також його авторські вірші й оповідання. Підполковник Д.М. Матус більше звернув увагу на події в Україні сьогодні, особливо пов’язані з військовими діями на сході України.

По завершенні заходу голова ради Студентського самоврядування факультету Анастасія Хоснуліна привітала ветеранів букетами квітів, книгами та “солодкими” подарунками. Їх отримали також й інші ветерани Великої Вітчизняної війни, над якими взяли шефство студенти факультету.