Новини

Пам’ятаємо минуле заради майбутнього
(до 35 річниці Чорнобильської катастрофи)
Завантажити 

Тиждень історичного факультету! Запрошуємо долучитися до заходів!

Основні віхи історії факультету в експозиціях Музею університету.

Історичний факультет К-ПНУ імені Івана Огієнка

Кінохроніка відкриття університету у жовтні 1918 р.

Фотоспогади студентів,  викладачів та наших випускників

Сьогодні наші випускники та студенти поділились своїми спогадами про щасливі студентські роки навчання на історичному факультеті.






“Не навчанням єдиним… Наші таланти”

Ковтуняк Катерина (IstP1-B18)

Дворянова Вероніка (IstP2-B20)

Лайфхак “Як малювати без вміння малювати” від Юлії Трохіної

Княжна – 2020

Свято краси та елегантності “Княжна -2020” відбулося сьогодні, 27 лютого, на історичному факультеті.
У конкурсі брали участь чотири прекрасні учасниці: Сковороднікова Софія, Сопчук Віта, Мевша Дарія та Саченко Наталя.
Дівчата гідно боролися за титул “Княжни-2020”, демонструючи глядачам свою красу, розум і таланти у декількох конкурсах, такі як: дефіле, візитна картка, конкурс талантів, конкурс вишиванки. За свої старання учасниці, за оцінками журі, отримали в підсумку такі титули: Княжна – 2020 – Сковороднікова Софія, Міс глядацьких симпатій та Перша віце-міс – Саченко Наталя, Друга віце-міс – Мевша Дарія, Міс грація – Сопчук Віта.
Також між конкурсами свої номери представили і інші талановиті студенти нашого факультету, які щиро підтримували учасниць.
І учасниці, і глядачі отримали масу неймовірних вражень і позитивних емоцій від сьогоднішнього дня.
Особлива подяка спонсорам нашого свята: профкому студентів, аспірантів та докторантів К-ПНУ, магазину Ексклюзивної Української вишивки, що знаходиться в ТЦ Ювілейний на 2-му поверсі та стилісту-візажисту Катерині Ковтуняк.
Ведучими свята виступили: Бойчук Богдана та Ковальчук Богдан.
Конкурс був успішно організований членами студентського самоврядування історичного факультету.
Дякуємо дівчатам за участь і креатив! Вітання Княжні 2020 історичного факультету Сковородніковій Софії!

“Зимовий вальс”

Сьогодні, 13 лютого, в переддень Дня Закоханих, у актовій залі історичного факультету нашого університету відбувся захід присвячений бальному танцю – «Зимовий вальс». Витончений майстерний вальс завжди був невідмінною окрасою весільних заходів та випускних балів, хоча виник ще за часів пишних аристократичних прийомів, а захоплюватись ним продовжують і досі. У даному заході брали участь студенти 1-3-х курсів. Майстерність нашого талановитого студентства не залишилася не поміченою – тендітні, витончені рухи у поєднанні із ніжною музикою і гармонійним танцем створили неповторну атмосферу справжнього свята, а всі присутні ніби побували на відкритті справжнього віденського балу!
В перервах між танцями гостей розважали піснями, котрі виконали Ковтуняк Катерина, Стрелков Никита і Дащенко Мирослава. За свої старання найкращі пари, за рішенням суддів отримали такі звання, як: «Найталановитіші» – Олійник Олександр і його тендітна партнерка, «Найграціозніші» – Сковороднікова Софія, Мельник Катерина, Андрухович Вячеслав, Мазурок Іван, Кичак Уляна та її партнер, «Повелителі вальсу» – Мевша Дарья, Ковальчук Богдан, Король Вероніка, Ковтун Сергій, Черняк Люда, Кулик Денис.
Організаторами заходу були Плахтій Маріанна Петрівна, Воловчук Ольга та Омелянчук Аліна. Ведучі заходу – Богдан Іван і Бойчук Богдана, звукооператор – Турковський Тарас.
Щиро вітаємо переможців, котрі своєю майстерністю завоювали серця глядачів!

 

 

Вручення дипломів магістра

 

15 листопада на території нашого факультету відбулося святкування дня студента та посвята першокурсників в студенти нашого університету.

Факультет захопила мафія та взяла ситуацію під свій контроль. На святі панувала чудова атмосфера, студенти брали участь у конкурсах, танцювали і веселилися. Викладачі також не відставали від першокурсників та активно приймали участь у святі.

Вітаємо всіх першокурсників та старших студентів з днем студента. Бажаємо гарних спогадів, вірних друзів, плідної праці і успіхів у навчанні. Всіх зі святом!

 

 

 

1 листопада 2019 року наш факультет відвідали учні 11-А класу Коростенського міського колегіуму №10 (Житомирська область). З факультетом учнів ознайомив кандидат історичних наук, доцент Стецюк Вадим Борисович.

 

 

 

10 жовтня 2019 року в читальному залі Історичного факультету відбувся захід під назвою “Україна – то козацька слава”, який організували бібліотекарі факультету – Вікторія Францівна та Надія Дмитрівна. До заходу долучились студенти нашого факультету, зокрема Аліна Омелянчук та Андрій Олійник, які виконали роль ведучих.
Перед присутніми студентами виступив кандидат історичних наук, доцент Володимир Володимирович Газін. У своїй лекції він розповів студентам про передумови утворення козацтва, відношення польської влади до козацтва та про життя козаків загалом, торкнувся  Володимир Володимирович  і передумов ліквідації козацтва. На його думку, козацтво відіграло важливу роль в українській історії, саме становлення вільних військових людей сприяло розвитку боротьби за незалежність України.
На завершення заходу було презентовано виставку видань “Слава козацька вічно жива”.

Прес-центр студради історичного факультету

 

4 жовтня, на історичному факультеті відбулося святкування Дня працівників освіти. Зранку в приміщенні факультету лунала музика та спів студентів, які воліли привітати викладачів нашого факультету з їх професійним святом. Слова вітання, гарний настрій та посмішки студентів, бадьорили та змушували посміхатись викладачів в цей похмурий день. Яскравості святу додавала фотозона, яка була розміщена на першому поверсі корпусу, біля неї всі могли зробити фото на згадку про свято.

Воловчук Ольга

 

Обрали Голову Ради студентського самоврядування 30 вересня в читальному залі історичного факультету відбулися вибори Голови Ради студентського самоврядування факультету. Перемогу здобула студентка 3 курсу Воловчук Ольга Вікторівна. Вона народилася 10 квітня 2000 року, в місті Коростень, Житомирської області. В 2017 році вступила до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, на спеціальність Середня освіта ( за освітнім напрямом Історія та правознавство).

 

 

 

 

Студенти-історики відвідали показ фільму “Заборонений”

Обрання членів студентської виборчої комісії факультету

Зустріч з юристом