Круглий стіл «Доба, творчість, стиль, інтерпретації Віталія Нечитайла»

Новини факультету

07 червня 2021 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся круглий стіл «Доба, творчість, стиль, інтерпретації Віталія Нечитайла», приурочений 80-річчю з дня народження.

Нечитайло Віталій Васильович  – український історик, письменник (поет і прозаїк), доктор історичних наук, професор, член Національної спілки письменників України, випускник Кам’янець-Подільського педагогічного інституту (1968 р.), завідувач кафедри політології та соціології (2008-2016 рр).

Науковий захід розпочав ректор К-ПНУ професор Сергій Копилов, привітавши ювіляра. Сергій Анатолійович також розповів про життєвий шлях Віталія Васильовича, вектори його наукової та творчої зацікавленості.

Модераторував зустріч Олег Рарицький – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики.

Під час засідання круглого столу з вітальним словом до ювіляра звернувся перший проректор доцент Володимир Дубінський. Він наголосив, що професор Віталій Нечитайло належить до числа наукової еліти, яка гідно формує свій життєвий шлях і у своїх вчинках керується свободою  – інтелектуальною і духовною.

Спогадами про наукову і творчу діяльність поділилися декан історичного факультету, доцент Анатолій Глушковецький, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Анатолій Філінюк, кандидат політичних наук, доцент, завідувач кафедри політології та філософії Ольга Віннічук та ін.

На завершення круглого столу студенти факультету української філології та журналістики й історичного факультету презентували гуморески і байки Віталія Васильовича.

 

Ольга Віннічук,
завідувач кафедри політології та філософії