Науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін Чемеровеччини

Новини факультету

4 вересня на базі Чемеровецького ліцею №1  відбувся науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін Чемеровеччини.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся кандидат історичних наук, доцент, перший проректор Володимир Дубінський. Він обговорив з учасниками семінару сучасні виклики та перспективи викладання історії в закладах загальної середньої освіти, зокрема було проаналізувано зміст і підходи до викладання предмета. Також Володимир Анатолійович звернув увагу на особливості викладання суспільних дисциплін у 2024-2025 навчальному році.

Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Валерій Степанков ознайомив присутніх з особливостями та історичним значенням Української революції XVII ст.

Завідувач навчальної лабораторії “Дидактика історії”, асистент кафедри всесвітньої історії Ірина Пігович поділилась своїми розробками щодо використання штучного інтелекту в навчанні історії. Вона висвітлила інноваційний потенціал цього інструмента для підвищення ефективності навчання в школах. Також Ірина Олексіївна презентувала напрацювання зі створення історичних навчальних коміксів.

Доктор філософії в галузі історії, викладач кафедри всесвітньої історії, керівник відділу моніторингу якості підготовки фахівців та підвищення їх кваліфікації Діана Яблонська. Діана Русланівна доповіла про систему організації освітнього процесу на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників та керівників закладів освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.  Молода дослідниця наголосила на категоріях, які щороку відкриваються для проходження курсів, головні кроки для реєстрації та початку навчання, а також наголосила на можливостях поєднувати основну педагогічну зайнятість із  власним професійним зростанням на курсах підвищення кваліфікації.

Відповідно до жвавих емоцій педагогічних працівників надіємося, що їх співпраця з нашим вишем буде завжди активною та результативною!