Зустріч у військовому ліцеї

Новини факультету

17 березня 2015 року в рамках популяризації проекту “Клуб молодого політолога” викладачі кафедри політології і соціології доценти Білецька Т.В., Маркітантов В.Ю., Рибщун О.В., викладач Калуцький С.С. відвідали військовий ліцей.

Під час зустрічі викладачі ознайомили ліцеїстів із сучасною соціально-політичною ситуацією, що склалася в результаті агресії Росії по відношенню до України. У виступах викладачів було наголошено на ролі поколінь у творенні української державності і труднощах, з якими зіштовхнулася Україна у процесі перетворень.

Доповідачі також наголосили на особливій відповідальності старших поколінь за помилки.

Реанімація державності у майбутньому буде покладена на сучасне молоде покоління. У зв’язку з цим актуальності набуває проблема політичної грамотності та компетенції, уміння та готовність брати на себе відповідальність.

Особливе місце у системі забезпечення національної безпеки належить майбутнім молодим офіцерам, які мають по праву зайняти особливу нішу у цих процесах.

Одним із аспектів формування політичної і громадянської культури сучасної молоді є її теоретична підготовка. Саме на це буде спрямована діяльність “Клубу молодого політолога”.

Старт проекту заплановано на 24 березня 2015 року в приміщенні історичного факультету о 15.00.