Профорієнтаційна робота на історичному факультеті

Новини факультету

21-22 вересня 2015 року на історичному факультеті нашого університету розпочато активну стадію заходів профорієнтаційного характеру.

Так, старший викладач кафедри всесвітньої історії В.Верстюк брав участь у заході до Міжнародного дня миру, що проводився на базі бібліотеки № 7 м.Кам’янця-Подільського. Його учасниками були також учні 10-11 класів місцевої ЗОШ № 17.

22 вересня викладачі факультету зустрілися з учнями 10-11 класів Хотинської гімназії та ЗОШ № 5, що навчаються за профілями історичної, правознавчої та філологічної підготовки. Перед присутніми виступили декан історичного факультету, доцент В.Дубінський, академік УАІН, професор В.Степанков, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, доцент Т.Білецька, доцент кафедри історії України П.Кліщинський і студентка ІІІ курсу спеціальності «Історія», заступник голови Ради студентського самоврядування Т.Микитюк (випускниця гімназії). Учні-старшокласники отримали інформацію про університет, напрями та спеціальності підготовки фахівців у ньому, структуру, особливості навчання та перспективи працевлаштування на історичному факультеті. Було звернуто також увагу на сучасний стан розвитку історичної науки та освіти, роль і місце спеціальності «Політологія» у сьогоденні. Активно обговорювалося питання специфіки вступної кампанії 2015 року.

Враховуючи те, що Хотинська гімназія є активним учасником Національного освітнього проекту  «Відкритий світ», де пріоритетним напрямком діяльності стає науково-дослідницька робота учнів у складі МАН, було досягнуто домовленість про співпрацю у цій сфері між факультетом і навчальним закладом.