Свято Покрови на історичному

Новини факультету

13-15 жовтня 2015 року на історичному факультеті було проведено ряд заходів з нагоди Дня захисника України, Свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

13, 15 жовтня студенти спеціальностей «Історія» та «Політологія» зустрічалися з учасниками війни на сході України – Сергієм Тимофійком (студент V курсу) та Віктором Міщишиним (випускник факультету, спеціальність «Історія»).

14 жовтня у каплиці Храму Різдва Христового було проведено святковий молебен з нагоди Покрови, а після його закінчення проф. В.Степанков, доц. В.Дубінський, Т.Білецька, І.Боровець і ст. викл. О.Юга відвідали могилу та поклали квіти до пам’ятника останнього генерала, керівника УПА Романа Шухевича.

15 жовтня з ініціативи деканату історичного факультету було проведено публічну лекцію до Дня українського козацтва на тему: «Військове мистецтво українського козацтва від Богдана Великого до Петра Дорошенка». Перед учнями старших класів Кам’янець-Подільського ліцею, НВК № 14, військового ліцею та ЗОШ № 5 виступили д.і.н., професор Валерій Степанков і к.і.н., доцент Володимир Газін.