Про виплату соціальних стипендій

Новини факультету

З 1 січня 2017 року набрала чинності постанова КМУ «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів».

Відповідно до прийнятого рішення, вищі навчальні заклади призначають соціальні стипендії студентам, які не отримують академічних стипендій, не перебувають на державному утриманні (крім дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів  вищих навчальних закладів, котрі в період навчання віком від 18 до 23 років лишилися без батьків) та не перебувають в академічній відпустці, із числа: – дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
– осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
– шахтарів, які мають відповідний стаж підземної роботи чи стали інвалідами I або II групи чи загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, та їх дітей;
– осіб, які визнані учасниками бойових дій, та їх дітей;
– дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції;
– дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту;
– дітей, які є внутрішньо переміщеними особами.

Необхідно зауважити, що дія Порядку не поширюється на курсантів вищих навчальних закладів Збройних сил, інших утворених відповідно до законодавства військових формувань, правоохоронних органів, органів цивільного стану.
Для отримання соціальної стипендії студентам  необхідно звернутись до вищого навчального закладу за місцем навчання з заявою та необхідними документами.
Соціальна стипендія призначається на весь період навчання, починаючи з місяця звернення за її наданням. Для студентів вищих навчальних закладів, які звернулися у період з січня по березень 2017 року за її наданням, стипендії будуть призначені з 1 січня 2017 року.

Розміри соціальних стипендій:
– студентам  вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які мають право на призначення соціальних стипендій, – 750 гривень;
– студентам вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, які мають право на призначення соціальних стипендій, – 1000 гривень;
– студентам вищих навчальних закладів I—IV рівня акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, – 2 000 гривень.

У разі коли строк закінчення навчання студента, який отримує соціальну стипендію, настає до закінчення місяця або коли він вибуває з навчального закладу до закінчення строку навчання, йому виплачується стипендія в повному обсязі за останній місяць навчання. У період хвороби соціальна стипендія виплачується в призначеній сумі.