Уклін тобі, Тарасе!

Без категорії Новини факультету

Тарас Шевченко – син українського народу, Пророк української нації. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.

Кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря у читальній залі історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулися літературно-мистецькі читання «Уклін тобі, Тарасе!».

Ведучі: Адріана Веркаш, Максим Сльозкін.

До слова була запрошена провідний бібліотекар відділу рідкісних видань Надія Дмитрівна Крючкова. В своєму виступі Надія Дмитрівна наголосила, що постать Тараса Шевченка посідає унікальне місце в українській інтелігенції та культурній історії. Саме Шевченківські дні – невід’ємна традиція нашого життя, заповіт для теперішніх і майбутніх поколінь.

Своїм мелодійним голосом заполонила аудиторію студентка 2-го курсу Діана Баранська, виконуючи пісню Злати Огнієвич «За лісами, горами». Студентка 1-го курсу Яна Школова прочитала вірш «Заповіт». Працівниками бібліотеки організовано і презентовано книжково-ілюстративну виставку «Співець українського народу».

У відзначенні Шевченківських днів на історичному факультеті щиро дякуємо кандидату історичних наук Олександру Анатолійовичу Югі, кандидату історичних наук, декану Анатолію Леонідовичу Глушковецькому і студентському активу.