Презентація науково-популярного видання «Археологія України за роки незалежності»

Новини факультету

09 лютого в стінах історичного факультету відбулась презентація науково-популярного видання «Археологія України за роки незалежності».

Ця непересічна подія розпочалась із вітального слова декана історичного факультету, кандидата історичних наук, доцента Анатолія Глушковецького.

Детальніше про історію створення, структуру і реалізацію книги розповів в онлайновому режимі голова Спілки археологів України Євген Синиця. Автори книги подали нариси про найвизначніші археологічні відкриття в Україні від 1991 року до сьогодення.

В очному форматі про видання й окремі визначні відкриття в Кам’янці-Подільському повідав керівник Кам’янець-Подільської архітектурно-археологічної експедиції державного підприємства «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба» Інституту археології НАН України, випускник історичного факультету К-ПНУ Павло Нечитайло.

Також, свої думки щодо книги висловили доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Олександр Федьков та кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Андрій Задорожнюк.

На презентації були присутні студенти спеціальності 032 історія та археологія, професорсько-викладацький склад факультету, представники Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника тощо.

Варто відзначити, що поява цієї праці є черговим вагомим кроком у розвитку української археологічної науки і  зразком для студентства на шляху до відкриття нових горизонтів.

Олена Вонсович,
студентка 1 курсу групи IstР2-B22,
спеціальності 014 Середня освіта  (Історія та правознавство)