Soft skills, або Не історією єдиною…

Новини факультету

Упродовж останніх півтора років історичний факультет успішно пройшов п’ять акредитацій світніх програм. І під час кожної атестації від експертів звучало питання про формування у студентів «м’яких навичок» («soft skills»), які не пов’язані із конкретною професійної сферою, однак сприяють успішності роботи працівника – наприклад, самодисципліни, навичок командної роботи та міжособстісного спілкування, гнучкості, відповідальності, комплекс знань у різних галузях.

Команда історичного факультету – викладачі, докторанти і аспіранти,  студенти різних курсів – звісно, постійно демонструють набір «м’яких навичок». Один з прикладів – студент групи IstA1-B20 Олексій Маліновський. Вже шість років Олексій активно займається туризмом як вихованець Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання, за цей час неодноразово брав участь у піших, водних та спелеологічних походах Поділлям, Тернопіллям та Українськими Карпатами.

Нещодавно Олексій зайняв ІІ місце в обласному турі Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край» за участь в поході-експедиції «Водяні млини р. Чорниводка – історія, сучасний стан та перспективи». В дружньому колі одногрупників та викладачів йому було вручено грамоту та довідку про участь у спортивному поході. Серед іншого, тепер Олексій має право очолювати спортивні ступеневі походи, до яких, сподіваємось, долучатиме і друзів-істфаківців.

Спільнота історичного факультету вітає Олексія Маліновського зі значним здобутком, бажає подальших звершень у туризмі та всіляких гараздів!