Викладачі факультету – спікери педагогічного івенту для педагогів Дунаєвеччини

Новини факультету

Справжній університет – не лише центр освітньої діяльності й наукових студій. Університет – це завжди хаб, довкола якого концентруються енергійні та творчі особи регіону.

Університет Огієнка і, зокрема, наш історичний факультет, традиційно активно співпрацює із інституціями різного профілю Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та інших областей, сприяючи у проходженні підвищення кваліфікації, допомагаючи інтегрувати наукові розробки у професійну діяльність, іноді крадучи талановитих педагогів до аспірантури. Одним із гарних партнерів нашого вишу є управління освіти, молоді і спорту Дунаєвецької міської ради (керівник – випускниця нашого факультету, кандидат історичних наук Інна ІСАКОВА), зокрема, комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» на чолі з Галиною ДАВИДЕНКО.

25 березня в рамках організованого для освітян Дунаєвецької ОТГ педагогічного івенту «Сучасні підходи. Прогресивні ідеї. Модерні практики» два семінари для вчителів історії провели викладачі історичного факультету.

Педагогічний івент

В рамках семінару кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України Вадима СТЕЦЮКА «Україна в імперську добу: візія підручників історії та новітні дослідження» було звернуто увагу на ті напрямки сучасних історичних досліджень, котрі поки що не отримало всебічного відображення у шкільному курсі історії України.

Виступ доцента В. Стецюка

Темою виступу кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії, заступника декана Івана БОРОВЦЯ стало порівняння організації навчального процесу з історії в українській та словацькій школі.

Семінар доцента І. Боровця

В ході плідного спілкування було піднято чималу кількість тем – від рівня зарплати освітян у різних країнах до заснування заповідника Асканія-Нова, від пояснення негативної ролі корпорацій словацьким школярам до небезпеки паління цигарок на кораблях у Червоному морі (як не дивно, останнє теж має певне відношення до історії України ХІХ століття).

Слайд із презентації до виступу В. Стецюка

Переконані, що проведений захід стане у нагоді освітянам Дунаєвеччини у їхній подальшій плідній праці та впевнені, що спільними зусиллями зможемо реалізувати ще чимало чудових ініціатив!