З нагоди 80-ти річчя Інституту історії України НАН України

Новини факультету

У жовтні 2016 року виповнилося 80 років Інституту історії України НАН України з моменту його виникнення, директором якого є випускник історичного факультету нашого університету ( 1970 р.), д.і.н., професор, академік В. Смолій (є головою наглядової ради університету, професором кафедри всесвітньої історії). Тим більше з провідною академічною установою вже значний час здійснюється співпраця в різних напрямках діяльності.

30 листопада 2016 року делегація університету брала участь в урочистому засіданні Вченої ради Інституту з нагоди його ювілею. До її складу ввійшли: ректор університету, д.і.н., професор С. Копилов, декан факультету, к.і.н., доцент В. Дубінський, д.і.н., професори В. Степанков, О. Завальнюк і А. Філінюк. Також у заході брали участь представники інших вишів України і наукових інституцій, з якими співпрацює Інститут історії України.  Серед них: Національний педагогічний університету імені М. Драгоманова, Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г. Сковороди, Галузей архів СБУ та інші.

Наостанок зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю з академічною установою у питаннях наукової та навчально-методичної роботи.