Розпочалися розкопки на місці давньої церкви

Новини факультету

Наприкінці липня археологічна еспедиція розпочала дослідження Покровської церкви, що ймовірно розташовувалася на території Старого замку. В минулому році тут було частково розкрито фундаменти церкви та костелу святого Станіслава кінця XVI – початку ХІХ століття, знайдено давньоруський могильник.

Розкопки проводяться згідно договором між музеєм та державним підприємством «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інститут археології НАН України. Роботи проводитимуться, як і торік, під керівництвом старшого наукового співробітника давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАН України Лариси Виногородської. Від музею до розкопок долучилися завідувач сектору «Музею старожитностей», випускник Університету Огієнка Петро Болтанюк та студент 4 курсу історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Ільдар Яхієв.

Як зазначає Олександр Заремба, директор музею-заповідника виданню “Кам’янець.live“: «Хочемо поступово дослідити всю територію двору Старого замку, щоб надалі можна було зайнятися благоустроєм цієї території. Оскільки ділянка велика, а також щодня є чимало відвідувачів, то дослідження робитимемо поступово, у декілька етапів. Цього року розкопки відбуватимуться на ділянці, яка розташована поруч з тією, де археологи працювали торік».

Максим Сльозкін