Науково-методичний семінар

Новини факультету

Сьогодні, 13 вересня, в стінах історичного факультету відбувся науково-методичний семінар який провів директор інституту історії України НАН України, академік, випускник історичного факультету 1970 року – Валерій Андрійович Смолій.
На заході були присутні викладачі, аспіранти та студенти історичного факультету. Модерував захід ректор університету, професор Сергій Анатолійович Копилов.
У своєму виступі Валерій Андрійович торкнувся питань історіографії історії України, процесу встановлення історичної науки в незалежній Україні, основних науково-теоретичних засад побудови наукових досліджень. Висловив свої міркування щодо найбільш актуальних проблем сьогодення в суспільстві, освіті та науці. Поряд із цим, академік Валерій Смолій надав багато практичних порад для майбутніх істориків. На його думку, щоб бути успішним вчителем, викладачем та дослідником потрібно, окрім засвоєння навчальних програм, велику увагу приділяти оволодінню англійської мови, адже лише тоді можна буде врахувати погляди іноземних дослідників та дискутувати з ними щодо проблематики свого дослідження.
Виступ Валерія Андрійовича викликав жваве обговорення та запитання присутніх, зокрема, учасники семінару цікавилися студентськими роками академіка, видавничою діяльністю очолюваного ним інституту, співпрацею науковців з іноземними колегами, сучасним процесом українського націєтворення та проблемами нашої держави.
Зустріч з академіком Валерієм Андрійовичем пройшла у теплій атмосфері та всі присутні першими дізналися про найновіші тенденції в історичній науці.
Наприкінці заходу, ректор, професор Сергій Анатолійович від імені всіх учасників заходу подякував Валерію Андрійовичу Смолію за чудовий виступ, постійну підтримку університету, дружню зустріч та подаровані нашому вишу понад 100 книг присвячених різним аспектам історичної науки.