Як учні у знаннях з історії змагалися

Новини факультету

24 листопада на базі історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади для учнів 8-11 класів шкіл м. Кам’янця-Подільського.

Співорганізатори заходу – управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради та історичний факультет нашого вишу. В олімпіаді взяли участь учні загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів міста, Кам’янець-Подільського ліцею та гімназії №14. Загальна кількість учасників олімпіади понад вісімдесят учнів.

Члени оргкомітету і журі заходу – викладачі історичного факультету (голова журі – Володимир Дубінський, кандидат історичних наук, перший проректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка).

На початку олімпіади вітальне слово виголосив Анатолій Глушковецький, декан історичного факультету. Він розповів присутнім про вікову історію факультету та університету, ознайомив із традиціями, які з покоління в покоління передаються студентами й викладачами. Також він закцентував увагу на особливостях навчання на факультеті й зупинився на головних моментах вступної кампанії-2020.

Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи та доуніверситетської підготовки, розповів учням про переваги навчання в нашому закладі та ознайомив потенційних абітурієнтів із можливостями доуніверситетської підготовки для учнів 11-х класів і перспективами отримання додаткових балів під час вступу.

Володимир Дубінський, перший проректор університету, зосередив увагу присутніх на важливих аспектах проведення олімпіади та пояснив порядок підбиття підсумків й оголошення результатів олімпіади.

Загалом викладачі факультету створили для учнів усі умови для комфортної роботи, а також доклали максимум зусиль для об’єктивної оцінки результатів олімпіади.

Наприкінці заходу було підбито підсумки, визначено результати й виокремлено переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії для учнів міста.