Археологічним знахідкам – гідне місце в краєзнавчих колекціях

Новини факультету

06 червня представники історичного факультету, а саме: доцент кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін Анатолій Гуцал та завідувач науково-дослідної лабораторії археології Віталій Гуцал на запрошення керівництва Городоцької ОТГ і меценатів відвідали Городоцький краєзнавчий музей, нещодавно відкритий з ініціативи директора корпорації “Юрія–Фарм” Миколи Гуменюка та збудований за його кошт.

 

Протягом польових сезонів 2007-2012, 2018 рр. Анатолій Федорович і Віталій Анатолійович досліджували археологічні старожитності Городоцького краю. Відтак вони є авторами скіфської колекції, переданої ними до фондів музею. Частина цих матеріалів має чільне місце у виставковій експозиції археологічної зали.

За особистий внесок у збереження й примноження історико-культурної спадщини Городоччини та з нагоди відкриття краєзнавчого музею дослідники нагороджені грамотою і цінними подарунками від міської адміністрації та фундаторів унікального інформаційного й культурно-просвітницького центру.

Олександр Федьков,
доктор історичних наук, 
професор,
завідувач кафедри архівознавства,
спеціальних історичних та правознавчих дисциплін