Презентація монографії Юрія Хоптяра, Андрія Хоптяра та Алли Хоптяр «Ярмолинеччина від найдавніших часів до сьогодення»

Новини факультету

05 жовтня 2022 року на історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася презентація монографії «Ярмолинеччина від найдавніших часів до сьогодення» у співавторстві кандидата історичних наук, доцента кафедри археології, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін Юрія Хоптяра, кандидата історичних наук, старшого викладача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Андрія Хоптяра та кандидата філологічних наук, доцента кафедри англійської мови, декана факультету іноземної філології Алли Хоптяр.

Участь у презентації взяли науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти історичного факультету, працівники бібліотеки.

У вступному слові бібліотекарка читального залу історичного факультету Вікторія Биковська ознайомила присутніх зі структурою наукового видання та біографією творців монографії.

Юрій Хоптяр та Алла Хоптяр розповіли про зародження ідеї створення видання, детально ознайомили зі змістом книги, а також презентували низку фотоматеріалів з історії Ярмолинеччини.

Доцент кафедри археології, спеціальних історичних та правознавчих  дисциплін Олександр Баженов розлого проаналізував зміст видання та окреслив його наукову значущість для вивчення малої батьківщини. Теплі слова про монографію висловили завідувач кафедри археології, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін Олександр Федьков та декан історичного факультету Анатолій Глушковецький.

Із кінцевим словом виступила директорка бібліотеки Людмила Климчук, яка подякувала авторам за плідну співпрацю з бібліотекою університету, за вагомий внесок у розвиток фонду книгозбірні.

Працівники бібліотеки підготували експозицію “Наукові здобутки родини Хоптярів”.