СТУДЕНТАМ-ІСТОРИКАМ ПРО АКАДЕМІЧНУ ДОБРОЧЕСНІСТЬ

Новини факультету

27 вересня на історичному факультеті керівник відділу моніторингу якості підготовки фахівців та підвищення їх кваліфікації університету, доктор філософії в галузі історії, старший викладач кафедри всесвітньої історії Діана ЯБЛОНСЬКА провела надзвичайно важливу та цікаву лекцію для студентів-першокурсників бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти, присвячену темі академічної доброчесності.


В сучасному освітньому процесі ця тема є однією з ключових, адже дотримання принципів доброчесності не тільки формує моральні та етичні стандарти студентів, але й забезпечує справедливе навчання та оцінювання.
На лекції було розглянуто основні аспекти академічної доброчесності, такі як:
– уникнення плагіату та самоплагіату
– принципи чесного цитування джерел
– повага до інтелектуальної власності
– відповідальність студентів та викладачів за дотримання стандартів.
Академічна доброчесність є фундаментом для побудови якісної освіти, що ґрунтується на повазі до знань, творчості та праці кожного. Лекція допомогла студентам краще зрозуміти, як власна відповідальність у навчанні сприяє їхньому професійному розвитку та карʼєрним перспективам.
Із доповіддю виступив також член комісії з питань академічної доброчесності університету, студент 1 курсу магістратури спеціальності 032
Історія та археологія Юрій ПАВЛИНСЬКИЙ, який охарактеризував нормативні документи нашого університету з питань академічної доброчесності.


Дякуємо всім учасникам за активну участь та цікаві запитання!
Сподіваємось, що знання, отримані під час дуже корисного заходу, стануть міцним фундаментом для подальших досягнень!