Нове видання про Івана Огієнка

Новини факультету

За ініціативою голови наглядової ради університету академіка НАН України Валерія Смолія до сторіччя від заснування нашого вишу видано науково-документальну збірку “Іван Огієнко – організатор, керівник і оборонець державного українського університету (1918-1920 рр.): Документи. Матеріали. Світлини. Хроніка діяльності”, яку підготовлено у ПП “Медобори-2006”. Авторами і укладачами є доктори історичних наук, професори Сергій Копилов і Олександр Завальнюк. 

У виданні вміщено документи, матеріали, світлини і перелік фактів про багатогранну, цілеспрямовану діяльність першого ректора університету, міністра народної освіти і головного уповноваженого уряду УНР, визнаного громадського діяча, відомого вченого мовознавця та історика української культури, професора Івана Огієнка в царині заснування, юридичного оформлення і подальшого розвитку державного українського університету в Кам’янці-Подільському.

Збірка розрахована на науковців, викладачів, архівних і музейних працівників, освітян, студентів, усіх хто цікавиться історією національної вищої школи.