Х Археологічні читання пам’яті Анатолія Гуцала

Новини факультету

17 грудня Державний історико-культурний заповідник “Межибіж” в онлайновому режимі на платформі Zoom провів Х ювілейне археологічне читання. Цьогоріч захід приурочений пам’яті видатного археолога, який усе своє життя присвятив дослідженню археологічної спадщини краю, мудрого наставника і взірцевого викладача кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін і факультету в цілому, доцента Анатолія Гуцала. Його наукові інтереси стосувалися вивчення пам`яток передскіфського та ранньоскіфського часу на території Середнього Подністров’я.

На конференції було заслухано низку доповідей, дві з яких виголосили представники університету, завідувач науково-дослідної лабораторії археології К-ПНУ, кандидат історичних наук Віталій Гуцал виступив зі “Словом про батька”.

Доповідь “Археологічний матеріал черняхівської культури урочища “Качатник” на території смт. Летичів” презентував студент другого курсу спеціальності 032 історія та археологія Юрій Павлинський. Він проінформував учасників конференції про нововиявлене поселення, продемонстрував знайдені артефакти та проаналізував перспективність подальших досліджень. Також на археологічних читаннях виступив магістр історії, завідувач сектору «Музей старожитностей» Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Петро Болтанюк з доповіддю «Розвиток забудови садиби міста Кам’янець-Подільський за археологічними дослідженнями».

Студент другого курсу історичного факультету Юрій Павлинський