Мотиваційний лист Сльозкіна Максима

Новини факультету

Новацією цьогорічної вступної кампанії до закладів вищої освіти є написання абітурієнтами мотиваційних листів. Ми вирішили поцікавитися у наших здобувачів вищої освіти та випускників, що саме свого часу спонукало їх до вибору історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та його спеціальностей.

І першим нашу нову рубрику “Мотиваційний лист розпочинає випускник магістратури спеціальності 032 “Історія та археологія” Сльозкін Максим.

«Цей університет є українським по духові та устроєві, а його мета –науковий дослід та виховання молоді…» – рядки, відомі кожному одинадцятикласнику з курсу історії України. Саме з тих, по-справжньому величних часів української національної революції 1917-1921 рр. рахує відлік Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

Історичний факультет Університету Огієнка є одним із найдавніших на теренах України, а плеяда випускників-істфаківців сьогодні на передовій науково-політичного, силового та оборонного фронту Держави.

Обираючи заклад освіти у 2016-му році кожен із нас переглядав сотні веб-сайтів, листав десятки агітаційних брошур, що залишали представники різних університетів під час профорієнтаційних зустрічей. Проте, наш вибір зупинився саме на Університеті у Кам’янці-Подільському.

По-перше, для нас, перших вступників на спеціальність 032 «Історія та археологія» важливим була практична складова, тобто – можливість безпосередньо доторкнутися до романтики археологічних досліджень. На превеликий подив, уже в вересні місяці ми практикувалися під керівництвом досвідчених вчених.

По-друге, в сьогоднішньому світі важливою є практичність тієї професії, яку Ви, майбутні вступники, здобуватимете. Як випускник спеціальності «Історія та археологія», запевняю, що після завершення навчання ви зможете спробувати свої сили не лише на викладацькій ниві. Перед вами відкриються двері наукових, архівних, музейних установ, органів державної влади. А також – завжди залишатиметься можливість продовжити навчання у магістратурі, аспірантурі та докторантурі.

Важливим фактором, котрий упливатиме на Ваше рішення є вибір міста, в якому розташовуватиметься Ваш майбутній навчальний корпус. Кам’янець-Подільський позбавлений метушні сучасних мегаполісів. Тут поряд із модерними ландшафтами витає дух семи культур, що століттями формували сучасний вигляд міста. Прогулюючись вуличками Старого Кам’янця (наприклад, дорогою від гуртожитка до корпусу історичного факультету) ви неодмінно відчуватимете дух різних епох. Також варто зауважити, що така «прогулянка» займатиме у вас не більше як 15-20 хвилин, адже усі навчальні корпуси знаходяться у пішій доступності до гуртожитків університету.

Навчання на історичному факультеті – не це лише нотування лекцій, підготовка до семінарських занять чи опрацювання фахової літератури. Наші викладачі доступно та професійно не тільки ознайомлять із тематичним матеріалом лекцій, а й спрямують, підкажуть та допоможуть у всіх сферах. Щодо наукової діяльності, то це особлива частина істфаківського життя. На особистому прикладі скажу, наука тут – це не про “кількість”, а про “якість”.

 Взагалі, навчання на історичному факультеті – це, насправді, окрема історія. Це не просто окрема сторінка життя, це – ніби окреме життя, яке 100% необхідно прожити.

Думайте раціонально та тверезо. Адже сьогодні це як ніколи необхідно. Пам’ятайте: ви обираєте не лише місце навчання, а фактично – дім, як мінімум, на наступні 4 роки. Обравши рідний історичний факультет Університету Огієнка – не прогадаєте в обох випадках.