ПОЇЗДКА СТУДЕНТІВ ДО МЕДЖИБІЗЬКОГО ЗАМКУ

Новини факультету

Незважаючи на похмуру дощову погоду, 07 травня 2023 р. студенти історичного факультету, в рамках екскурсійної поїздки, відвідали Державний історико-культурний заповідник “Межибіж”. Викладацький склад представляла доктор філософії в галузі історії, асистент кафедри всесвітньої історії Д.Р. Яблонська.

Знайомство з історією Меджибізького замку та огляд його старожитностей розпочався в експозиціях музею. В ході розповіді наукового співробітника заповідника — Нагурного Є.О студенти здійснили подорож в часі від нижнього палеоліту до сучасності. Продовження екскурсії відбулось у новоствореному маршруті до підземель фортеці. Спустившись на глибину 14 м від поверхні, студенти мали змогу наочно оглянути деякі конструктивні особливості замчища: систему в’їздної брами до вежі литовського періоду та барбакан, що справді вражає своїм задумом в плані оборонних функцій.

Від імені студентства хочемо висловити подяку за нелегку працю археологів та співробітників заповідника в облаштуванні таких цікавих й захоплюючих експозицій.