Навчальні екскурсії студентів історичного факультету до Бакоти

Новини факультету

28 травня та 4 червня студенти історичного факультету мали змогу здійснити незабутню поїздку до Бакоти. Навчальна екскурсія проводилася під керівництвом асистента кафедри всесвітньої історії Діани Яблонської.

Діана Русланівна зробила короткий екскурс в історію цього місця та розповіла багато цікавої інформації. Також 28 травня невеликою вступною розвідкою зі студентами поділився старожил затопленого села Бакота Тарас Горбняк.

Обидва екскурсійні маршрути розпочиналися на вершині Білої гори (130 м над Дністром) з історії про Бакоту, як колишньої столиці Пониззя, про її трагічну долю у 1981 р.

Далі студенти спустилися до Свято-Михайлівського скельно-печерного монастира (з історичною довідкою), який знаходиться на висоті близько 70 м в урвищі берега, на середній терасі стрімкого схилу. Діана Яблонська розповіла про сам монастир, а також про археологічні розкопки у цій місцевості. Майбутніх археологів, істориків дуже зацікавили ці факти, а саме розкопки під керівництвом доцента Олександра Баженова, професора Чернівецького університету Бориса Тимощука у 1964 р. тощо.

Після прогулянки здобувачі цікаво і дружно провели час, таланти історичного факультету грали на гітарі та співали традиційні, забуті пісні.

Хочемо висловити подяку Діані Русланівні за чудову екскурсію, яка стала справжнім піднесенням, відкриттям для студентів та дозволила збагатити життєвий досвід як можливої реалізації себе в екскурсійній справі.

Окрім цього хочемо подякувати Тетяні Сулятицькій, яка долучилася до однієї із поїздок, за допомогу в її організації та чудову компанію.

Студенти історичного факультету:
Юлія Лисецька,
керівниця наукового сектору
 студентського самоврядування історичного факультету,
староста археологічного гуртка;

Яна Болдакова, студентка 3 курсу;

Анастасія Білик, студентка 1 курсу.