Гостьова лекція професора Світлани Миронової для студентів історичного факультету

Новини факультету

01 березня студенти 2 курсу історичного факультету К-ПНУ відвідали гостьову лекцію доктора педагогічних наук, професора, проректора з наукової роботи Світлани Миронової на тему: «Діти з особливими освітніми потребами: спілкування без барʼєрів».

Діти з особливими освітніми потребами (ООП) заслуговують на повноцінне спілкування без будь-яких бар’єрів. Кожна дитина має право на взаємодію, розвиток і взаєморозуміння, незалежно від її особливостей.

Спілкування без бар’єрів для дітей з особливими освітніми потребами означає створення безпечного середовища, де кожен може висловити свої думки, почуття та ідеї. Студентам, як майбутнім вчителям, важливо навчитися слухати й розуміти потреби кожної дитини, а також шукати способи ефективної комунікації.

Спілкування без бар’єрів допомагає дітям з особливими потребами відчувати себе важливими, сприяє їхньому соціальному та емоційному розвитку. Важливо пам’ятати, що кожна дитина має свою унікальну історію і потребує індивідуального підходу.

Разом створюймо середовище, де кожна дитина може вільно спілкуватися, виявляти себе та розвиватися без обмежень; формуймо відкрите, толерантне й гуманістичне суспільство.

Щиро дякуємо Світлані Петрівні за змістовну та цікаву лекцію!

Студентське самоврядування історичного факультету