Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! … (заходи до 210-річчя від Дня народження Тараса Шевченка)

Новини факультету

Національною гордістю українського народу є творчість Тараса Григоровича Шевченка. Його ім’я відоме в усьому світі, а його творчість стала символом національної самосвідомості та боротьби за свободу українського народу.

Цьогоріч ми відзначаємо 210 років від Дня народження видатного українського поета, художника, публіциста та політичного діяча. Здобувачі вищої освіти Університету Огієнка провели низку заходів задля вшанування Тараса Шевченка, який своїми словами і малюнками навічно залишився в серцях українців. Його глибокий голос звучить і сьогодні, нагадуючи нам про важливість любові до рідної землі, мови та культури.

Студенти історичного факультету провели захід на тему «Памʼять Кобзаря». Здобувачі вкотре згадали життєвий шлях поета, процитували крилаті вислови, зачитали вірші, у яких Шевченко не лише відобразив трагічну долю українського селянства, але й висловив протест проти соціальних нерівностей та національного утискання. Його поетична спадщина стала невичерпним джерелом натхнення для поколінь українців.