СТУДЕНТИ-ПОДАТКІВЦІ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ К-ПНУ ІМЕНІ ІВАНА ОГІЄНКА

Новини факультету

30 квітня на історичному факультеті побували студенти І курсу фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій коледжу Кам’янець-Подільського податкового інституту. Екскурсію студентам провів заступник декана з наукової роботи і міжнародних зв’язків, доктор історичних історичних наук, професор Олександр КОМАРНІЦЬКИЙ. Олександр Борисович поглибив знання студентів із теми «Україна за доби Гетьманату Павла СКОРОПАДСЬКОГО і Директорії УНР».

Зокрема, він ознайомив студентів із газетами, які виходили у Кам’янці-Подільському у 1918-1919 рр. Також молодь мала можливість побачити унікальні видання: першу газету на Поділлі – «Подольские губернские ведомости» за 1838 р., «Обзоры Подольской губернии» (виходили наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.», «Полное собрание законов Российской империи».

Студентам було дуже цікаво поспілкуватися із студенткою І курсу історичного факультету Ангеліною АВГУСТІНОВОЮ (поєднує навчання на ІІІ курсі коледжу), яка розповіла про різноманітне студентське життя, побут тощо. Вдалося ознайомитися із експонатами кабінету наочних посібників, археологічної лабораторії.

Молодь, відвідала також і головний навчальний корпус Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, де 22 жовтня 1918 р. відбулося урочисте відкриття одного з перших національних за суттю закладів – державного українського університету. Студенти побували у навчально-науковій лабораторії етнології, завідувач якої кандидат філологічних наук Валерій ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ розповів про побут і традиції подолян у ХІХ-ХХ ст.