«Мій вибір – поділитися свободою заради збереження України»: презентація книги «Літератор» військовослужбовця Сергія Тимофійка

Новини факультету

16 травня відбулася презентація книги «Літератор» асистента кафедри всесвітньої історії К-ПНУ, військовослужбовця Сергія Тимофійка (псевдонім Тарас Мельник).

Захід відвідали студенти, викладачі та всі охочі, зацікавлені новою книгою. Вітальне слово мав перший проректор Володимир Дубінський, який окреслив творчий і професійний шлях автора та визначив основні напрями його діяльності.

Сергій – один із воїнів, які давали відсіч російському агресору на Сході України ще з часів дії Антитерористичної операції: «Мій вибір – поділитися свободою заради збереження України. Я радий бути представником цього покоління».

Основна тема зустрічі – книга «Літератор». Сергій Тимофійко поділився своєю історією, розповів про те, що надихнуло на написання, шлях від ідеї до реалізації.

Книга «Літератор» розповідає про детектива Андрія Стеценка, який розслідує серію загадкових убивств письменників. Божевільний прихильник вирішив покарати їх так, як описано в сюжетах їхніх книг. Детективу доводиться протистояти злочинцеві, який досконало вивчив твори сучасних авторів і здатен втілити їх у життя.

Присутні мали можливість поспілкуватися з автором, отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили. Проте мова йшла не тільки про детектив, вдалося обговорити й актуальні питання, пов’язані з останніми подіями в Україні. Також Сергій розповів про труднощі реалізації як автора, адже через службу не вистачає часу на опрацювання наукової літератури, поділився думками, як ставляться побратими до творчої діяльності. Кошти від продажу книг йдуть на обладнання і дрони для екіпажу Сергія.

Запитували й про спроби писати в інших жанрах. Автор надав чітку відповідь: «Навіть якщо б мені сказали написати роман про любов, там все одно когось вб’ють».

Зустріч пройшла в теплій і натхненній атмосфері, залишивши позитивні враження у всіх присутніх.

Наприкінці заходу охочі змогли придбати книгу з автографом Сергія Тимофійка.

Бажаємо Сергію успіхів у військовій справі, а також творчій та науковій діяльності! Чекаємо на нові зустрічі!

Слава Україні! Героям Слава!