Екскурсії університетом для десятикласників ліцеїв м. Хмельницького та м. Кам’янця-Подільського як спосіб формування майбутнього професійного світогляду

Новини факультету

Усі випускники шкіл прагнуть здобути вищу освіту. Щоб допомогти випускникам шкіл усвідомлено підійти до вибору майбутньої спеціальності, Університет Огієнка пропонує індивідуальні та групові екскурсії, під час яких старшокласники можуть побачити університет, ознайомитися з переліком освітніх програм і поспілкуватися з науково-педагогічними працівниками.

У травні до К-ПНУ завітали здобувачі освіти 10 класів Ліцею № 1 імені Володимира Красицького Хмельницької міської ради та Кам’янець-Подільського  ліцею № 5 Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області. Ознайомлення з університетом розпочали з історичного факультету, випускницею якого є їхня учителька історії і класна керівниця Антонова Оксана Григорівна. На факультеті гостей зустріли доцент кафедри історії України Сергій Сидорук та доцент кафедри всесвітньої історії Іван Боровець, які поділилися історією факультету та розповіли про те, як і чого навчаються сучасні студенти. Живе зацікавлення в учнів викликала виставка наочних посібників, зроблених різними поколіннями студентів-істориків. Кожна річ з експозиції, знайома їм зі сторінок підручників, доповнювалась новими цікавими подробицями від Івана Івановича Боровця. Оцінили учні й тематичні комікси, виготовлені студентами для вивчення всесвітньої історії.

А доторкнутись до історії учні мали можливість у навчально-археологічній лабораторії, де про усе найцікавіше розповів її завідувач Юрій Злотін. Учні, розглядаючи рештки кераміки, цікавились як з них можна відтворити керамічний виріб у його первісному вигляді, як на кам’яній тертці можна натерти борошна та який воно матиме вигляд. А відповіді на те, як відбуваються археологічні розкопки, отримали розглядаючи фото з археологічних практик різних років.

Сподіваємось побачити знайомі обличчя в наступному навчальному році та нагадуємо, що університет радо відчиняє свої двері перед кожним. Запрошуємо на екскурсії за індивідуальною чи колективною програмою в зручний для вас час!