Науково-практична конференція з проблем громадянського суспільства

Новини факультету

“Становлення громадянського суспільства: європейський досвід та українські реалії”. Такою була тема науково-практичної конференції, що була проведена на історичному факультеті 31 березня 2015 року. В її роботі брали участь викладачі та студенти історичного факультету, представники громадськості міста та журналісти.

Перед присутніми виступили декан історичного факультету, доцент В. Дубінський, професор, завідувач кафедри політології і соціології В. Нечитайло, доценти В. Кобильник, Т. Ігнатьєва, О. Рибщун, В. Маркітантов, Г. Вонсович, А. Найчук, викладачі В. Чабанов і С. Калуцький, магістр політології В. Галущак. Модератором заходу була доцент Т. Білецька.

На конференції були розглянуті питання теоретичних аспектів вивчення громадянського суспільства, його становлення в Україні та Польщі, геополітичні фактори його формування. Також у доповідях і повідомленнях висвітлювалися питання ролі органів місцевого самоврядування, волонтерського руху та націоналістичних організацій кінця ХІХ – початку ХХІ ст. в структурі громадянського суспільства в Україні. Завершилася конференція жвавою дискусією щодо перспектив становлення громадянського суспільства в Україні.

За результатами роботи наукового заходу буде підготовлений збірник матеріалів, які презентують до навчальних закладів і бібліотек міста. Допомогу в його друці надасть МО партії “Рідне місто” (голова В. Гаврилюк).