Науково-методичний семінар у Дунаївцях

Новини факультету

Серпень – то гаряча пора для вчителів. Бо незабаром у них розпочнеться Новий не календарний, а вже 2022-2023 навчальний рік. Тому в четвер, 25 серпня фахівці-педагоги з різних навчальних предметів зібралися у затишній залі Дунаєвецької школи № 3, аби порадитися на теми методики і організації навчання школярів у нинішніх вкрай важких умовах. Адже осоловілі від зла проти України російські  агресори не гребують навіть бомбардуваннями мирних навчальних закладів!

Для наших краєзнавців була б, думаю, цікавою присутність на занятті секції вчителів історії. Тут з ними поділилися своїми думками і поглядами на дослідження історії та її викладання дуже шановані гості – перший проректор Кам’янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка Володимир Дубінський, завідувач кафедри всесвітньої історії, професор Валерій Степанков, доцент Іван Боровець.

Кожен із присутніх зміг відчути, наскільки глибоко душею і розумом проникають у світ історичної і педагогічної галузей знань наші земляки – колеги-історики з К-ПНУ.

Учасників секції також було ознайомлено з новітніми виданнями з історичного краєзнавства – монографією академіка Української академії історичних наук, професора Віктора Прокопчука «Творці історії Подільського краю : персоналії» (2021 р.), науковим виданням Володимира Захарова і Йосипа Осецького «Дунаєвеччина доісторична» (2021 р.) та науково-популярним дослідженням «Дмитро Іванович Мартинюк. Погляд через роки» історика Миколи  Крушельницького, учительки з Тиннянської школи Тетяни Прожонко і краєзнавця Йосипа Осецького про видатного українського математика, вихідця із с. Іванковець Д.І. Мартинюка.

Заняття секції професійно та уміло підготувала і провела п. Ірина Олегівна Шкварилюк з муніципального Центру підвищення кваліфікації вчителів.

Йосип Осецький