Пам’яті професора Лева Баженова

Новини факультету

На 77 році життя пішов у вічність український історик, професор, академік Української академії історичних наук (УАІН), директор Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України, член правління Національної спілки краєзнавців України Баженов Лев Васильович.

За десятки років плідної викладацької діяльності він навчив сотні вчителів історії, правознавства, краєзнавців та археологів, опублікував понад 400 наукових робіт.

Наукові інтереси дослідника були пов’язані з історичним краєзнавством України, рідним краєм – Поділлям, історією та історіографією Польщі й України XIX – початку XXI ст., українсько-польськими відносинами, науковою біографістикою, мав наукову школу з дослідження регіональної історії Правобережної України.

Лев Васильович був ініціатором 36 міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій і симпозіумів, брав участь у проведенні 28 подібних форумів, виступав із доповідями на 25 міжнародних, 53 всеукраїнських і 30 регіональних (обласних) наукових конференціях.

Отримав безліч  відзнак і нагород, з-поміж них: «Відмінник освіти України», заслужений працівник освіти України,  нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Лев Васильович був людиною, яка надихала своїм оптимізмом, енергійністю, позитивністю. Його погляд завжди був впевненим, стриманим, але водночас простим і світлим.

Ми завжди будемо використовувати й перечитувати його праці, згадувати моральні настанови, пам’ятатимемо його діяльність у гуртку, який розкривав у студентах науковий потенціал.

Вічна пам’ять, дорогий вчителю! Щирі співчуття всій родині наставника!

Студентська рада історичного факультету