ХІ ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА АРХЕОЛОГІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «АРХЕОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ В УКРАЇНІ: ЗДОБУТКИ І ПЕРСПЕКТИВИ»

Новини факультету

10 листопада на історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка було проведено ХІ Всеукраїнську студентську археологічну конференцію «Археологічні дослідження в Україні: здобутки і перспективи» за участю студентів із Житомирського державного університету імені Івана Франка, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Більшу частину доповідей підготували члени археологічного гуртка нашого факультету.

Перед початком пленарного засідання із вітальним словом виступив декан факультету Анатолій Глушковецький та завідувач наукової лабораторії археології Віталій Гуцал.

Конференція відбувалась за такими напрямками:
– історіографія та методика археологічних досліджень;
– актуальні проблеми археології від первісного суспільства до слов’янського часу;
– давньоруська та пізньосередньовічна археологія.

У своїх доповідях учасники представили актуальні і перспективні питання української археології, зробивши тим самим важливий крок у подальший їх розвиток.  Учасники отримали черговий досвід у проведенні таких заходів, висловлювали власну точку зору щодо певної проблеми, задавали питання та дискутували. Подані матеріали будуть опубліковані у збірнику конференції та стануть в нагоді для подальшого розвитку тематик.

Від імені всіх учасників хочемо висловити щиру подяку організаційному комітету за проведення конференції!

Лисецька Юлія,
керівниця наукового сектору
студентського самоврядування
історичного факультету, староста археологічного гуртка