Про «Темні часи» на Поділлі: у К-ПНУ відбулася презентація книги Сергія Тимофійка

Новини факультету

11 листопада в залі засідань К-ПНУ відбулася презентація книги асистента кафедри всесвітньої історії Сергія Тимофійка «Темні часи».

Із вітальним словом виступив перший проректор К-ПНУ Володимир Дубінський, який окреслив творчий і професійний шлях автора та визначив основні напрями його діяльності.

Слово мав і сам автор. Сергій – один із воїнів, які давали відсіч російському агресору на Сході України ще з часів дії Антитерористичної операції. Він розповів, що війна змусила його багато чого переосмислити, та роман «Темні часи» зовсім не про це.

Події розгортаються у замкненому неготичному костьолі на Поділлі, де ксьондз з черницями знаходять тіло молодого чоловіка з рогами на голові. Стіни костьолу вбивця обмалював невідомими символами, намагаючись осквернити споруду. Містична справа одразу потрапляє під контроль високих поліцейських чинів. Детектив Анастасія Лавринович розслідує моторошну справу, об’єднавши зусилля з ксьондзом Леоном Вишневським . Їй доведеться розібратися не тільки із походженням окультних знаків, а й зустрітися у смертельній сутичці з таємними товариствами, які десятиліття полюють за зашифрованими у знаках знаннями.

Сергій розповів про історію створення псевдоніма Тарас Мельник, труднощі реалізації як автора в літературному середовищі, поділився планами видавничої діяльності після перемоги тощо. Автор відзначив, що історичні знання й творча уява стали запорукою створення роману, який захоплює читача з перших сторінок.

Присутні мали можливість поспілкуватися з автором, отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили. Проте мова йшла не тільки про роман, вдалося обговорити й актуальні питання, пов’язані з останніми подіями в Україні – Сергій поділився візією відмінностей культурних світів, цивілізаційних моделей і моральних цінностей.

Наприкінці заходу всі охочі змогли придбати книгу з автографом Сергія Тимофійка.