СТУДЕНТКИ ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ – УЧАСНИКИ МІЖНАРОДНОГО ІНТЕГРАЦІЙНОГО ПРОЕКТУ «ШКОЛА ВІДКРИТОГО РОЗУМУ»

Новини факультету

З 4 по 10 вересня 2023 року студентки історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Анастасія Фаріон та Юлія Лисецька долучилися до участі у ХХІХ зустрічі Міжнародного інтеграційного проєкту для студентів, магістрантів та аспірантів «Szkoła Otwartego Umysłu». Тема наукових дискусій учасників заходу була «Homo Scientist: Doświadczenie poznawcze człowieka». Молодіжний проєкт реалізовувався у містах Kielce, Nowa Słupia, Bodzentyn (Республіка Польща).

Студенти виголосили доповіді, у яких окреслили результати власних наукових пошуків. Особливістю цього проєкту є поєднанні академічних обговорень із неформальним спілкуванням. Відтак, учасники були долучені до різноманітних екскурсій, походів, цікавих вечорів української та польської культури.

Студентки Огієнкового Університету щиро вдячні науковим керівникам, професору Олександру Миколайовичу Федькову та доценту Віталію Анатолійовичу Гуцалу за підготовку до участі в цьому міжнародному проєкті. Окрему подяку вони висловлюють організаторам, професорам Олегу Лещаку та Ришарду Стефанському.

Олександр Комарніцький,
доктор історичних наук, професор,
заступник декана історичного факультету
з наукової роботи та міжнародних зв’язків