Мотиваційний лист Яблонської Діани

Новини факультету

Рубрику “Мотиваційний лист” продовжує випускниця спеціальності 014 Середня освіта (Історія) Яблонська Діана, яка поділилася своїми мотивами й орієнтирами, якими керувалася, обираючи історичний факультет Університету Огієнка.

МОТИВАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Після закінчення навчання у класі із історичним нахилом Чемеровецького НВК № 1 я відразу ж вирішила вступати до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка для здобуття ступеня бакалавра зі спеціальності 014 Середня освіта (Історія). І не помилилася! Адже отримання ступеня бакалавра з історії в одному з перших державних українських університетів це був найкращий шанс збагатити свої знання, зрости особисто і професійно.

Відверто кажучи, я вважаю, що люди можуть досягти успіху або бути дуже успішними в тих речах, які їм подобаються, а історія – це та сфера, яку мені дуже подобається вивчати і я постійно, ще навчаючись у школі, прагнула дізнаватися все більше. Навчаючись на історичну факультеті Університету Огієнка, я отримала можливість поглиблено вивчати історію України, всесвітню історію та ряд суміжних історичних дисциплін, що значно покращило мої знання, а також займатися науковою роботою.

Упродовж навчання в школі я зрозуміла, що мені подобаються історія, адже ці уроки були для мене дуже цікавими та захоплюючими. Я мала високі оцінки з цього предмету, а тому часто брала участь у Малій академії наук (наукова робота з регіональної історії) та олімпіадах. Завдяки своїй працелюбності і наполегливості, я зайняла друге місце на обласному конкурсі Малої академії наук та перше місце на олімпіаді з історії України. Крім того, я дуже захоплююся боністикою та маю невелику колекцію паперових грошових знаків ХІХ – початку ХХ ст.

За порадою мого вчителя я прочитала багато цікавої літератури за авторства професорсько-викладацького колективу Університету Огієнка. Тому я вирішила продовжити навчання саме на історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Загалом, багато причин змусили мене обрати навчання в цьому університеті, але три з них є основними:

  1. Це один із перших державних українських університетів, створених під час української революції у 1918 р. Тому, він вабить своєю багатою та цікавою історією.
  2. Серед викладацького складу історичного факультету є імениті професори, рівень яких я хочу досягти, а саме: В. С. Степанков, О. М. Завальнюк, Л. В. Баженов та інші.
  3. Унікальна історична атмосфера Старого міста, на території якого знаходиться історичний факультет, яка зачаровує з першого погляду.

Шановна молодь, я розумію, що навчання в університеті не завжди буде простим і вимагатиме від Вас значних зусиль та наполегливості, але я також знаю і те, що це гарантує максимум знань та досвіду для подальшої успішної професійної самореалізації. Я переконана, що навчання на історичному факультеті у нашому університеті забезпечить Вам якісну освіту та успішне майбутнє.  Це я точно знаю з власного досвіду.