«Як зруйнувати русскій мір»: презентація книги директора Українського інституту майбутнього, журналіста Вадима Денисенка

Новини факультету

1 червня в залі засідань К-ПНУ відбулася презентація книги «Як зруйнувати русскій мір» журналіста, директора Українського інституту майбутнього  Вадима Денисенка.

Як зазначає автор, ця книга для тих, хто хоче зрозуміти, чому росіяни саме такі, які вони є. І головне — ця книга про те, як можна зруйнувати «русскій мір». Видання розраховане для широкого загалу.

«У цій книзі я пробую пояснити, як ось уже чотири століття, практично без змін, облаштована система влади в росії та як функціонує русскій мір», – пише Вадим Ігорович у передмові до книжки.

Із вітальним словом виступив перший проректор К-ПНУ Володимир Дубінський, який окреслив професійний шлях автора та визначив основні напрями його діяльності, а також наголосив на актуальності тематики дослідження.

Координатор зустрічі  -  Славко Полятинчук, голова Кам’янець-Подільського товариства «Просвіта» імені  Т.Г. Шевченка.

До заходу долучилися студенти, науково-педагогічні працівники Університету Огієнка та всі охочі.

Пан Вадим дослідив виникнення, розвиток та функціонування цього самого русского міра від часів Івана Грозного до сучасності. Це чи не найперше настільки широке дослідження механізмів самовідтворення русского міра.

Як розвалити символічні структури? Як змінити ідеологію русского міра?  Як українцям вберегтися від цієї ідеології? Про ці та інші питання говорили упродовж зустрічі.

Вадим Ігорович окреслив основні аспекти власного дослідження та проблематику інших досліджень, які реалізує Український інститут майбутнього.

Автор розкрив найпоширеніші міфи, пов’язані з русскім міром, поінформував про механізми й орієнтири російської держави.

Також розповів про те, що надихнуло написати книгу на основі матеріалів, які збирав понад 10 років, й поділився ідеями та планами щодо подальших досліджень.

Присутні мали можливість поспілкуватися з автором, отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили. Проте мова йшла не тільки про книгу, вдалося обговорити й актуальні питання, пов’язані з останніми подіями в Україні та світі .

Наприкінці заходу всі охочі змогли придбати книгу з автографом Вадима Денисенка.

Пресцентр