Круглий стіл «Василь Стус у фокусі усної історії/оповіді: досвід глибинного інтерв’ю»

Новини факультету

21 червня відбудеться круглий стіл «Василь Стус у фокусі усної історії/оповіді: досвід глибинного інтерв’ю». Захід присвячений 85-й річниці від дня народження Василя Стуса.

В учасників буде унікальна можливість почути оповіді про життя поета-шістдесятника Василя Стуса від його близьких людей – сестри Марії Стус та близької подруги поета журналістки-шестидесятниці Рити Довгань.

Спікерами круглого столу є вчені, які захищають Україну від російської агресії не тільки у науковому та публічному просторі, а й у лавах Збройних Сил України:

  • Олег Рарицький, доктор філологічних наук, професор (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка), військовослужбовець Збройних Сил України. Тема доповіді: Василь Стус у фокусі усної історії/оповіді: досвід глибинного інтерв’ю;
  • Анатолій Глушковецький, кандидат історичних наук, доцент, декан історичного факультету (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка). Тема доповіді: Усна історія як джерело та метод історичного дослідження.

Особливі гості заходу:

  • Марія Стус, сестра Василя Стуса (м. Київ);
  • Рита Довгань, журналістка-шестидесятниця, близька подруга Василя Стуса.

Живе спілкування та інтерв’ювання очевидців чи учасників подій минулого створює нові можливості для реконструювання епізодів історичного досвіду.

Круглий стіл «Василь Стус у фокусі усної історії/оповіді: досвід глибинного інтерв’ю» відкриває нові можливості для пізнання важливих історичних подій через відверті розмови з очевидцями тих сторінок історії, які довгий час були недоступними не тільки для пересічного українця, але і для науковців-істориків.

Зустріч відбудиться о 12:00 (за Київським часом) на платформі Zoom  за покликанням:

https://uni-potsdam.zoom.us/j/66877549382

Meeting-ID: 668 7754 9382

Kenncode: 95448380